سید بهاالدین حسینی هاشمی، کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره دیدار رئیسکل بانک مرکزی بعد از چند دهه با رئیس صندوق بینالملل پول و اجازه استفاده از حق برداشت ویژه گفت: ایران از جمله کشورهای عضو صندوق بینالمللی پول است که سهم قابلتوجهی هم دارد، بنابراین میتواند از منابع خود استفاده کند یا بر اساس آن اعتبار بگیرد.
این کارشناس اقتصادی در ادامه تأکید کرد: بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول به رشد و توسعه اقتصادی کمک میکنند. بانک جهانی بیشتر در زمینه زیرساختها و توسعه سرمایهگذاری ورود پیدا میکند و کمک صندوق بینالمللی پول هم در رابطه با فعالیتها و طرحهایی که به بهبود اقتصادی کشورها منجر شدن، صورت میگیرد.
وی در این رابطه یادآور شد: اگر ایران روابط خوبی با صندوق داشته باشد، به این معنا نیست که منابع خود را برداشت کند، زیرا این منابع در واقع وجه سهام بهحساب میآید، ولی میتواند از امکانات بلندمدت صندوق بینالمللی پول بابت رتبهای که در نتیجه همین سهامداری به دست آورده، جهت سرمایهگذاری در کشور بهره ببرد.
حسینی هاشمی در ادامه تصریح کرد: ورود منابع ارزی در داخل کشور به معنای وجود پول پرقدرت است که باعث تسریع در بهرهوری و تولید خواهد شد. علاوه برای بر افزایش قدرت خرید با پول ملی و کاهش نرخ ارز مؤثر واقع میشود که قاعدتاً نرخ تورم هم کاهش پیدا خواهد کرد.
نظر شما